top of page

Γεώργιος Καραβαγγέλας: Ο αγρότης – σεφ από το Βελβεντό Κοζάνης μιλάει για τα πρότυπα προϊόντα και το

Κουβεντιάζοντας μαζί του, διακρίνεις αμέσως την αγάπη και το πάθος για για αυτό που κάνει και το μέρος που ζει. Αγρότης- σεφ, στο επάγγελμα και πρόσφατα με δική του επιχείρηση-οικοτεχνία παραγωγής τοπικών παραδοσιακών και σύγχρονων προϊόντων με το όνομα <<Μυρσίνη>>.





“Το Βελβεντό είναι ο τόπος μου. Εδώ γεννήθηκα και αγάπησα το καθετί.

Αν δεν αγαπάς τον τόπο που ζεις δεν θα καταφέρεις ποτέ να ευημερήσεις» μας λέει, τονίζοντας πως είναι εξίσου σημαντικό: «Να κατανοήσεις το περιβάλλον που ζεις, ώστε να μπορείς να αξιοποιήσεις δημιουργικά και να εξελίξεις τις δυνατότητες που σου δίνει έτσι ώστε και να επιβιώσεις οικονομικά αλλά και να έχεις μια καλή ποιότητα ζωής»


Έτσι δημιουργήθηκε η οικοτεχνία Μυρσίνη, μια νέα οικογενειακή επιχείρηση με έδρα το Βελβεντό Κοζάνης. <<Η φιλοσοφία μας είναι να παρασκευάζουμε παραδοσιακά και σύγχρονα χειροποίητα προϊόντα, από εξαιρετικής ποιότητας πρώτες ύλες που προέρχονται από τον τόπο μας και της Ελληνικής υπαίθρου!!


Θέλοντας τα προϊόντα μας (μαρμελάδες, σάλτσες, ζυμαρικά, κλπ) να μπουν σε κάθε κουζίνα σπιτιού, εστιατόριου, ξενοδοχείου κ.α δημιουργούμε ξεχωριστές γεύσεις>>.


Τα προϊόντα Μυρσίνη συνδυάζονται ιδανικά με αρτοσκευάσματα,τυριά κρεατικά, σαλάτες, σάλτσες, γλυκά, παγωτά! <<Σκοπός μας είναι να παρέχουμε στους καταναλωτές προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας και αναλλοίωτης γεύσης, επιλέγοντας τα κατάλληλα φρούτα και λαχανικά. Τα προϊόντα μας δεν περιέχουν, χρωστικές, αρώματα και συντηρητικά.>>.


Τώρα για το Βελβεντό είναι από τα χωριά εκείνα που πολλοί θα ήθελαν να ζήσουν μόνιμα, μακριά από την ένταση και τους ρυθμούς των μεγάλων πόλεων.


Τα στενά πλακόστρωτα δρομάκια, τα παλιά νεοκλασικά σπίτια, οι καταρράκτες, τα εξωκλήσια,το βουνό, μία πλούσια λίμνη η οποία μαγεύει τον επισκέπτη και για μας εδώ είναι ευλογία για τις καλλιέργειες, μας μεταφέρουν πίσω στο χρόνο, ενώ η θέα προς τη λίμνη σε ηρεμεί και σε χαλαρώνει. «Πρέπει πρώτα εμείς οι ντόπιοι να κατανοήσουμε το απαράμιλλο κάλος του τόπου μας και να βρούμε τρόπους για το πως θα τον μετατρέψουμε σε αγροτουριστικό προορισμό, με στόχο την προσέλκυση Ελλήνων και ξένων επισκεπτών.


Η περιοχή μας δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα, από άλλες της χώρας. Ζούμε σε εποχές δύσκολες σε μια περίοδο μετά και την κρίση του κορονοϊού που θα πρέπει να κινητοποιηθούμε άπαντες ώστε να πετύχουμε τον στόχο μας» λέει ο Γιώργος. Οι αναποδιές, οι τρικλοποδιές και οι κακοτυχίες για μένα είναι μεταμφιεσμένες ευκαιρίες για εξέλιξη και πρόοδο.


Πιστεύω αν όλοι δείξουμε το ανάλογο ενδιαφέρον, θα δώσουμε στον τόπο μας την αξία που του αρμόζει!!


Πηγή: efkozani.gr

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


bottom of page